Ураган “Іан” у Флориді: з’явилися перші фотографії наслідків

Ураган “Іан” в США завдав потужного удару по штату Флорида. Кількість жертв вважається десятками, збиток від розгулу стихії склав багато мільйонів доларів. Близько 1,7 мільйона жителів штату залишилися без світла, а рятувальники досі проводять пошук зниклих безвісти в результаті лиха.

Зараз загиблими в результаті урагану числяться не менше 45 осіб, повідомляє американське видання CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертоносний ураган накрив уже три американські штати: фото та відео руйнувань

При цьому, як повідомив губернатор Флориди Рон Де Сантіс, цифри не остаточні; рятувальні бригади обійшли понад 3000 будинків, близько 10 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти.

Ураган зруйнував дамбу в штаті, завдав шкоди стільки, що він ризикує стати найбільш руйнівним лихом за останні 30 років. Причинами смерті американців стали переважним чином травми від вітру, утоплення, або інші інциденти; двоє померли в лікарні після того, як там зникло світло та перестали працювати кисневі апарати, а одну жінку хвиля забрала в океан.

Тепер ураган рухається в бік Північної та Південної Кароліни.

Раніше президент США Джозеф Байден оголосив, що надає Флориді статус штату, який постраждав від стихійного лиха, з метою направити в регіон федеральну фінансову допомогу.

Ураган Іан, який обрушився на Кубу 26 вересня, став потужнішим під час руху через американський штат Флорида. Сильний вітер і дощі залишили без світла понад 2 млн людей.