Гаджет дня: Google представив унікальну клавіатуру – фото

Підрозділ Google Японія представив фізичну клавіатуру Gboard у незвичайному форм-факторі.

Новинка нагадує довгу палицю кнопки розміщені в один ряд, через що довжина такої клавіатури становить 1650 мм. Google Japan вважають, що з Gboard Bar легше знайти потрібну клавішу, а також можна вводити текст удвох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Багато чого вміє” Ілон Маск показав робота-гуманоїда Tesla Optimus

“Така клавіатура дозволяє швидше і легше знайти потрібну клавішу. Також можна набирати текст удвох наприклад, при парному програмуванні. До того ж, завдяки своєму форм-фактору, її простіше розмістити на столі, заваленому документами”, – кажуть розробники.

Команда японського підрозділу жартує, що клавіатура “досить широка, щоб по ній могла пройти кішка”, а висота просто “комфортна”.

Розробники додають, що девайс також можна застосовувати як лінійку або діставати їм до вимикача.

Розробник опублікував на Github реальні креслення для створення DIY-версії витягнутої клавіатури.

Це вже не перший експеримент японської філії компанії. Там торік показали варіант устрою у вигляді чашки для традиційної чайної церемонії.

А в майбутньому планується випустити гнучку версію Gboard Bar, яку можна скрутити і покласти в кишеню.

Китайським ученим першим у світі вдалося клонувати арктичного вовка Canis lupus arctos.

Про це повідомив генеральний директор компанії SinoGene Мі Цзідун. Організація займається комерційним клонуванням улюбленців. SinoGene створила вже понад 40 собак вартістю близько $53 тис. за кожного. Котів вона клонує за $35,4 тис. Тепер компанія вирішила провести незвичний експеримент, клонувавши дикого вовка.