ЗСУ з авіації й артилерії завдали масованого удару по росіянах: які наслідки

За добу Сили оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Козача Лопань, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве та Первомайське.

Для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони протягом доби завдала 21 удар. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На аеродромі Бельбек біля Севастополя пролунали потужні вибухи: перші подробиці

Підтверджено ураження опорного пункту противника, 17 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів противника.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили один БпЛА.

Ракетні війська і артилерія уразили чотири командні пункти, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. Також в зону ураження потрапили два склади з боєприпасами.

Водночас ворог обстрілює позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

“Залишається загроза завдання противником авіаційних та ракетних ударів на всій території України”, попередили у командуванні.

Збройні сили України просуваються у Донецькій і Харківській областях.

На Куп’янському напрямку російські підрозділи вийшли з населеного пункту Піщане і тепер він перебуває у “сірій зоні”. Про це свідчить карта Deepstatemap.

Також до “сірої зони” потрапила частина села Степова Новоселівка. ЗСУ вдалося зайти в Курилівку.