Через російські кораблі в Чорному морі вже загинули понад п’ять тисяч дельфінів

В Одеській області на берег моря винесло рештки двох дельфінів.

Їх знайшли на піщаному пересипі на території Національного природного парку “Тузлівські лимани”. Ймовірно, тварини загинули ще у липні. Про це повідомив еколог та доктор біологічних наук Іван Русєв в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На берег викинулися сотні китів. Досі не відомо, чому вони так роблять

Еколог каже, що останніми тижнями на узбережжя Чорного моря не виносило мертвих дельфінів.

Учений-біолог пов’язує загибель дельфінів-афалін з діями військових кораблів Росії у північно-західній частині Чорного моря.

“Тварини гинуть унаслідок використання гідролокаторів (сонарів), які негативно впливають на здоров`я та життя тварин: дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить з ладу їхні органи навігації та ехолокації, і вони отримують потужну акустичну травму”, пояснив Русєв.

За словами еколога, таке шалене навантаження чорноморського середовища гідролокаторами призводить до сліпоти і наступної загибелі дельфінів, останки яких потрапляють на доступне для моніторингу узбережжя нацпарку.

Іван Русєв додав, що загальна кількість загиблих дельфінів трьох видів у Чорному морі через воєнні дії становить понад 5 тис.

Фахівець зазначив, що море викидає на берег лише 5% загиблих тварин. Решта 95% просто іде на дно, тому експерти не зможуть їх зареєструвати.

Військово-морські сили Сполучених Штатів Америки встановили камери на бойових дельфінів, навчених виявляти підводні міни та захищати деякі з ядерних запасів країни.

Обладнання встановили на спині або на боці, після чого ссавцям дали повну свободу дій для полювання у затоці Сан-Дієго, повідомляє Science Alert. Результати зйомок здивували дослідників.