Зеленський скасував осінній призов і відтермінував демобілізацію – подробиці

Українські бійці шеврон

Повномасштабна війна росії проти України

Указ набирає чинності від дня його опублікування

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який скасовує осінній призов в Україні і відтерміновує звільнення строковиків у запас. Про це йдеться в указі президента №678/2022.

Документ вносить зміни в указ президента від 29 грудня 2021 року № 687 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році”.

Новий указ виключає з попереднього пункти 2-6, які стосуються чергового призову громадян України на строкову військову службу у жовтні – грудні 2022 року.

Також згідно з указом, звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, яке мало би відбуватися у жовтні – грудні 2022 року, відтепер відбудеться “не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації”.

Указ набирає чинності від дня його опублікування.

Як повідомляв 5.UA, з 1 жовтня в Україні жінки повинні були ставати на військовий облік, однак закон відтермінували на рік, до 1 жовтня 2023-го. Стати на військовий облік жінки зможуть на добровільних засадах, за виключенням тих, які мають спеціальність чи професію, споріднену до медичної діяльності.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.