Обстрілу колони у Запоріжжі: кількість поранених зросла до 92

рашисти обстріляли Запоріжжя

Ракетний удар по гуманітарній колоні в Запоріжжі

Напередодні вранці окупанти розстріляли цивільне населення на виїзді із Запоріжжя

До 118 зросла кількість постраждалих через теракт росіян у Запоріжжі. Зокрема, 30 людей загинули, 92 поранені. Оновлені дані оприлюднила пресслужба Нацполіції регіону, інформує “5 канал”. 

Як повідомляв 5.UA, напередодні вранці окупанти розстріляли цивільне населення на виїзді із Запоріжжя. Рашисти випустили три ракети С-300 по гуманітарній колоні, у якій люди чекали виїзду на тимчасово непідконтрольну територію, щоби забрати своїх родичів та відвезти допомогу. Серед померлих – двоє дітей, а саме 11-річна дівчинка та 14-річний хлопчик. Також, виконуючи службові обов’язки, загинув поліцейський.

За інформацією Івана Федорова 5-річній дитині уламок влучив у живіт, лікарі борються за її життя. 3-річна дитина дивом вижила, але залишилася сиротою. Постраждали також волонтери, які перевозили ліки на окуповану територію та евакуювали звідти людей.

Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. 1 жовтня у Запоріжжі та області оголосили Днем жалоби. Виїзд на тимчасово окуповану територію через Запоріжжя призупинили на невизначений термін.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.