Їх просто знищать: у Зеленського пояснили, чому Україні вигідна російська мобілізація

Мобілізація в Росії свідчить про те, що в РФ закінчилася професійна армія. А на зміну їй приходять абсолютно непідготовлені люди.

Тому російська мобілізація навіть вигідна Україні. Про це в інтерв’ю Politico заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, Росія кидає на передову людський ресурс і його просто знищать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поспішив з анексією. У США пояснили, чому

“Це показує народу Росії, що країна справді перебуває у стані війни, що їй не дуже добре в цій війні та що самі росіяни платитимуть велику ціну”, наголосив Подоляк.

На його думку, мобілізація в Росії дає Україні нагоду закликати західних партнерів до посилення військової підтримки.

“Наприклад, ще 100 ракет калібру 155 мм вирішили б проблему, вибачте за такий вислів, додаткові людські ресурси, які Росія використовує на полі бою”, сказав Подоляк.

Він наголосив, що спроба анексії Росією українських територій не вплине на рішучість українців звільнити всі свої землі.

У зв’язку з суттєвою нестачею людських ресурсів, в першу чергу, офіцерських кадрів, російське військове керівництво вимушене передчасно задіяти курсантів військових училищ, повідомили вранці 1 жовтня в Генеральному штабі Збройних сил України.

Мобілізація в Росії пришвидшить поразку країни-агресора у війні проти України. Тому українцям не варто цього боятися, сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону.