“Багато чого вміє” – Ілон Маск показав робота-гуманоїда Tesla Optimus

Засновник SpaceX Ілон Маск представив прототип робота-гуманоїда Оptimus на презентації Tesla 2022 AI Day.

Робот може переносити коробки, поливати квіти та складати деталі. Але, за словами Маска, він може робити набагато більше. Про це повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіткнення зонда NASA з астероїдом відзняли телескопи: дивовижні фото

На початку презентації на сцену вийшов перший прототип, який може самостійно пересуватися та махати руками. Зокрема, експериментальний варіант робота, розроблений Tesla у лютому, на презентації помахав рукою глядачам.

Крім того, це був перший раз, коли робот пересувався повністю автономно (у демонстраційних відео до Оptimus підключений кабель).

Перший прототип розроблявся останні півроку. Повністю робочий зразок у новому дизайні планується зробити протягом наступних кількох місяців або років.

Робот оснащений батареєю ємністю 2,3 кВтг, працює на власному чипі Tesla і має Wi-Fi та LTE. Програмне забезпечення Tesla Autopilot, яке використовується в автомобілях компанії, було переналаштовано для роботи у новому середовищі.

Компанія вбачає майбутнє своїх роботів у масовому залученні на заводах, що у перспективі може вплинути на подальший розвиток людства.

За словами Маска, Optimus буде потужним роботом. Компанія планує виробляти їх у великих обсягах – до мільйона одиниць. Коштуватиме він значно менше, ніж автомобіль Tesla, припускається, що вартість робота буде близько $20 тис.

Син засновника Tesla та SpaceX Ілона Маска Ксав’є 18-річний Олександр Маск втілив давню мрію у життя та змінив стать.

Хлопець також відмовився від прізвища знаменитого батька. Тепер Ксав’є трансгендерна жінка, на ім’я Вів’єн Джена Вілсон, пише DailyMail.

Днями Вів’єн у новому тілі потрапила в об’єктиви папараці в Санта-Моніці, куди приїхала на Tesla.