Офіс президента назвав єдину умову переговорів із Росією

Попри заяви керівництва Російської Федерації про готовність до переговорів вона висуває лише ультиматуми.

У таких умовах врегулювання конфлікту дипломатичним шляхом неможливе. Про це сказав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв’ю італійському виданню La Repubblica, пише сайт президента.

“Росія не хоче вести переговори вона лише висуває ультиматуми. Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися”, сказав радник.

Оголошення Росією анексії окупованих нею Херсонської, Запорізької, Луганської і Донецької областей, як і проведені на цих територіях псевдореферендуми, нічого не змінюють для України, зазначив Подоляк.

Збройні сили України боротимуться за звільнення українських територій, сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон: Путін, твій виступ ганьба

“Це були фейкові голоси, до яких вони не мали стосунку. Тим, хто йшов голосувати, направляли автомат в обличчя й наказували: “Голосуйте!” Тому наші контрнаступи тривають”, сказав радник.

Шанси ядерного конфлікту невисокі, але вони є. Глобальну відповідь на можливу атомну російську атаку доведеться давати, зокрема, і в межах ЄС і НАТО, також сказав Подоляк.

30 вересня президент РФ Володимир Путін підписав з колаборантами “договори” про “приєднання до Російської Федерації ДНР, ЛНР, Запорізької і Херсонської області”.

Після цього президент України Володимир Зеленський заявив, що переговорів із Путіним не буде.

Сполучені Штати Америки не визнають анексію Росією території України і підтримуватимуть ЗСУ, заявив президент Джозеф Байден. Країни “Великої сімки” засудили дії Росії.