Вступ України до НАТО – Резніков зробив прогноз

У секторі оборони Україна вже співпрацює з НАТО глибше, ніж деякі його формальні члени, які заслуговують титулу “головного союзника Росії в Альянсі”.

Фактична інтеграція до НАТО буде й надалі поглиблюватись. Про це у Facebook написав міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, це взаємовигідна співпраця. Міць сил оборони України вже усі оцінили.

“З моменту призначення на посаду міністра оборони України я неодноразово підкреслював на різних майданчиках пріоритет своєї роботи здійснити інтеграцію до НАТО де-факто. Щоб у момент, коли буде сформований політичний консенсус 30 країн, інтеграція відбулася де-юре”, зазначив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков поговорив з главою Пентагону й анонсував хороші новини

Він також наголосив, що НАТО це не тільки про оборону, це про спільні цінності.

“Забезпечення стійкості демократичних інституцій, відновлення довіри до правосуддя, надійний захист громадянських свобод і прав людини це також важливі компоненти інтеграції до НАТО. Історичне рішення щодо подання заявки на вступ до Альянсу це продовження інтеграції. Ми пройдемо цей шлях крок за кроком”, підкреслив міністр.

За його словами, український народ, українські захисники і захисниці, українська влада зробили неможливе можливим.

“Сьогодні ми маємо великий арсенал західної зброї, якою успішно б’ємо російських окупантів. 11 місяців тому, коли я просив надати Україні стінгери, у відповідь чув, що це неможливо. Все змінилося. У нас все вийде”, зазначив Резніков.

30 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про подання заявки на вступ до НАТО та зазначив, країна розраховує на приєднання у прискореному порядку.

Рішення України вже підтримали чотири країни, такі як Канада, Литва, Латвія та Естонія, однак процедура вимагає одноголосного схвалення всіх 30 членів Альянсу.

Німеччина вітає крок України подати заявку на вступ в НАТО. Однак рішення щодо її прийняття до блоку має ухвалюватися всіма без винятку країнами Північноатлантичного альянсу. Про це заявила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.