Генерал розповів про ситуацію в Білорусі і загрози

Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп.

Білоруси проводять тренування військових і налагоджують інфраструктуру для російської армії. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

“Республіка Білорусь є союзником РФ в агресії проти нашої країни. З повітряного простору Білорусі завдавались бомбові і ракетні удари по території нашої держави. Крім цього, вздовж державного кордону Білорусі утримуються до семи батальйонно-тактичних груп”, сказав генерал.

Майже пів року у Білорусі тривають систематичні навчання, у яких залучені як їхні збройні сили і складові сектору безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко став повністю залежним від Росії − британська розвідка

“На території Білорусі готується інфраструктура, зокрема залізничне сполучення, аеродромна мережа, до приймання нових підрозділів, можливо, збройних сил РФ”, повідомив Наєв.

Наразі випадків посилення з боку РФ на території Білорусі не зафіксовано.

“Але нам відомо, що така загроза може відбутися надалі”, заявив генерал.

Раніше українська розвідка повідомила, що у Білорусі готують місця для розміщення 20 тис. мобілізованих з РФ. Ті мають поповнити дислоковані підрозділи російських військ.

Про підготовку білоруської залізниці до прийому військових ешелонів з Росії писала моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

Росія продовжила на 25 років термін розміщення своїх військових об’єктів у Білорусі. У ці країни півроку тривають військові навчання. Білоруська армія перебуває у стадії бойової готовності, сказали в Міноборони України.