Теракт Росії у Запоріжжі: з’явилися нові фото з місця масового вбивства українців

На Запоріжжі поліцейські задокументували наслідки чергового терору Росії проти мирних жителів. 30 вересня атаки зазнали населені пункти Запорізького та Пологівського районів.

Один з ударів припав на гуманітарну колону у Запоріжжі. Нові фото з місця трагедії оприлюднила обласна військова адміністрація в Тelegram 1 жовтня.

Ворожа атака забрала життя 30 людей, ще 92 отримали поранення.

“Серед померлих двоє дітей, 11-річна дівчинка та 14-річний хлопчик. Також загинув поліцейський, виконуючи службові обов’язки”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стратегічно цінними ракетами вбиває мирних жителів, яких тепер називає своїми британська розвідка

Окрім цього, ракетних ударів зазнало село Матвіївка Запорізького району. Пошкоджені об’єкти інфраструктури та будівля навчального закладу.

У Пологівському районі під ворожі обстріли потрапили Гуляйполе, Оріхів, Преображенка та прилеглі села. Росіяни гатили по оселях місцевих мешканців, також зруйнували декілька виробничих підприємств.

“Поліція Запорізької області продовжує працювати у посиленому режимі та забезпечувати правопорядок на вулицях міста й області. Громадян закликаємо не нехтувати сигналами повітряної тривоги та очікувати її завершення у безпечному місці”, наголосили в повідомленні.

Уранці 30 вересня російські терористи завдали ракетного удару по гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Росіяни випустили 16 ракет по Запоріжжю із застосуванням зенітного-ракетного комплексу С-300, три ракети ударили по гумколоні.

Число загиблих найбільша кількість жертв у Запоріжжі від початку повномасштабного вторгнення Росії. 30 вересня у місті оголосили днем жалоби за загиблими.

Президент Володимир Зеленський назвав росіян “кровожерливими покидьками”.