Після теракту біля Запоріжжя росіяни планували “святковий феєрверк” у Мелітополі

Кількість постраждалих через ракетний удар росіян по автоколоні мирних жителів біля Запоріжжям зросла до 118.

Загинули 30 людей, в тому числі двоє дітей. Про це в ефірі телемарафону “FREEДОМ” розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, серед загиблих є мелітопольський волонтер, який вивіз з окупації сотні людей. Інший волонтер нині у важкому стані в лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський теракт у Запоріжжі зросла кількість жертв

“Це, дійсно, теракт, який вчора зробили рашисти і відзвітували про те, що попали в стратегічний воєнний об’єкт, але відразу ж передумали і звинуватили українську владу”, сказав Федоров.

Втім вбивство росіянами десятків людей не завадило їм же влаштувати “свято” з нагоди “приєднання” до РФ. Людей намагалися зібрати в центрі Мелітополя, за сотню кілометрів від місця теракту.

“Вони привезли близько 50 автобусів масовки, щоб зробити фейкове свято на центральній площі. Але навіть ці 50 автобусів їх не врятували і свято не вийшло. Люди на нього не прийшли. Якщо навіть подивитися на пропагандистські відео, то видно, що люди на це “свято” не прийшли”, сказав Федоров.

Цинізм російських загарбників ще й в тому, що вони розсилали повідомлення мелітопольцям, запрошуючи на “святковий феєрверк”.

“Уявіть вранці гинуть десятки людей від їхніх ракет, а вони хочуть влаштувати святковий феєрверк. Але мізків вистачило і вони його відмінили”, розповів Федоров.

30 вересня вранці російські терористи завдали ракетного удару по гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб своїх родичів, відвезти допомогу.

Росіяни випустили 16 ракет із застосуванням зенітного-ракетного комплексу С-300.