Лиманський казан закипів, а на російських мобіків чекають нові снаряди для HIMARS: як минув 219 день повномасштабного вторгнення (Відео)

219 день повномасштабної війни

Повномасштабна війна росії проти України

Від 24 лютого вже знищено понад 59 тисяч окупантів

Поки в кремлі займаються сеансом масового самонавіювання, бійці ЗСУ проводять черговий сеанс екзорцизму окупантів з української землі. Здійснюється те, про що тижнями скавчали російські військові пропагандисти: загарбникам готують пекельний казан біля Лиману. У коментарі “Суспільному” речник східного угруповання військ ЗСУ витримав режим інформаційної тиші. Зазначив, що на Лиманському напрямку триває операція з оточення російського угруповання. За повідомленням ЗМІ, в казані може перебувати понад 5 тисяч російських окупантів. І поки в Генштабі не називають визволені населені пункти, наші бійці вже знімають відео в Ямполі, що біля Лиману.

У східному угрупованні військ наголошують: поява наших захисників у певних містечках чи селищах ще не означає завершення всіх стабілізаційних заходів. І кажуть, що на Лиманському напрямку ворог укріпився ліпше, ніж це було під час контрнаступу на Харківщині. Але нині всі шляхи, якими окупанти можуть отримувати підкріплення, вже під прицілом ЗСУ. Про це в етері “5 каналу” говорив і головний редактор “Цензор.Нет” Юрій Бутусов. А ще повідомив про ситуацію станом на ранок 30 вересня, коли ворог уже формував колони для втечі.

“Вони не можуть утримати оборону, і прямо в цей момент російські колони почали відхід від Лиману, і вони будуть намагатися сьогодні, сьогодні вдень вивести, прорватися основними силами з оточення, по єдиному шляху, по якому вони ще можуть відійти – через села Зарічне та Торське, шлях яких знаходиться під вогневим контролем ЗСУ”, – повідомив головний редактор інтернет-видання “Цензор.Нет” Юрій Бутусов.

8 років тому українські захисники погодилися на вихід без зброї під Іловайськом. І були розстріляні російськими військовими злочинцями. Про це згадав радник голови Банкової Михайло Подоляк. Каже, нині про вихід із Лиманського казана доведеться прохати вже окупантам. Але попри оточення на цьому напрямку ворог усе одно продовжує свою агресію.

Цей літак, можливо, ще не потрапив до статистики Генштабу, але обов’язково потрапить. І маємо нову позначку щодо живої сили ворога. Від 24 лютого вже знищено понад 59 тисяч окупантів. За минулу добу не побачать безславний кінець путіна ще пів тисячі загарбників, також знищено ще 13 російських танків, 23 бойові броньовані машини, 6 артилерійських систем, 2 реактивні системи залпового вогню, 1 система протиповітряної оборони ворога та 17 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 2 літаки, 1 гелікоптер та 8 безпілотників.

Але хоча найбільших втрат минулої доби росіяни зазнали на Донецькому та Краматорському напрямках, визвольний рух та знищення ворога триває не лише на сході України, а й на півдні.

Ексклюзив із південного напрямку – від американських ЗМІ. Журналісти Wall Street Journal поспілкувалися з підрозділом ракетних військ, які керують “Хаймарсами”. Від червня США вже передали Україні 16 таких систем. На відео, яке оприлюднило видання, військові аналітики виявили і несподівані новини. Згідно з позначками на ракетах, ЗСУ отримали нову модифікацію, розраховану на ураження саме живої сили ворога. Адже у кожному такому снаряді міститься понад 180 тисяч вольфрамових кульок, з якими незабаром максимально тісно зможуть познайомитися усі загарбники. І мобілізовані, і добровольці.

“Хаймарс” – це якщо не одна із найефективніших, то сама ефективніша установка на полі бою. Мобільність цієї машини прекрасна, проїздить де хоче, з великою швидкістю по трассам, це дає нам можливість швидко реагувати. З одного місця переміщатися в інше і знищувати, як то кажуть дуже ефективно”, – сказав військовослужбовець ЗСУ.

Військовослужбовець ЗСУ повідомив: “І коли ми доїжджаємо до тієї точки, з якої вже можемо вести вогонь – вона нам показує, що звідси ми вже можемо стріляти. І по команді, коли нам командир дає команду – ми піднімаємо. І, вогонь”.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще понад 500 загарбників, 16 танків і гелікоптер

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.