Битва за Донбас: Кириленко повідомив останні новини 

У ніч на 1 жовтня російські війська обстрілювали на різних ділянках фронту в Донецькій області від Вугледара до Соледара.

Є постраждалі мирні мешканці та нові руйнування, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Тelegram.

“Кожен російський злочин ретельно документуємо. За все будуть відповідати”, наголосив Кириленко.

За його даними, на Волноваському напрямку під обстріл потрапив Вугледар. Відомо про одного пораненого. Також росіяни стріляли по околицях Павлівки, Водяного і Богоявленки. Минулося без жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оточення Лиману та ситуація на півдні показали нові карти боїв в Україні

На Донецькому напрямку постраждали Красногорівка у Мар’їнській громаді, Бердичі в Очеретинській громаді та Авдіївка. У Бердичах є один поранений.

На Горлівському напрямку зазнали обстрілів Бахмутське та Парасковіївка Соледарської громади та Іванівське Бахмутської громади. В останньому одна людина поранена.

Увечері 30 вересня ворог обстріляв Костянтинівку. Зруйновано приватний будинок, без жертв.

Російські окупанти не полишають спроб просунутися у Донецькій області. Збройні сили України тримають оборону та відбивають ворожі атаки. 30 вересня відбили їх неподалік Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара, повідомив український Генштаб.

30 вересня стало відомо, що ЗСУ звільнили від російських загарбників селище Ямпіль на Донеччині.

Збройні сили України, ймовірно, повністю оточать чи візьмуть під контроль місто Лиман Донецької області протягом наступних 72 год. Такий прогноз дає американський Інститут вивчення війни (ISW) 1 жовтня.