В ОП пояснили, чому Україна подала заявку на вступ до НАТО за прискореною процедурою

Михайло Подоляк

Подоляк переконаний, що після перемоги України багато країн закликатимуть взяти Україну до НАТО

Україна вела перемовини про подання заявку на вступ до НАТО за прискореною процедурою до сьогоднішнього дня. Тепер в Альянсі готові по-іншому сприймати Україну, хоча у статуті НАТО й записано, що вони не можуть розглядати країни з чинними конфліктами на території як кандидата на членство. Про це розповів радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк, передає “24 канал”. 

“Ця армія в України, а не в російської федерації – це важливо. І НАТО не хоче втратити лідерство з точки зору розуміння сучасного типу війн”, – пояснив Михайло Подоляк.

Також Подоляк назвав подачу заявки України на вступ до НАТО “крапкою” на всі тези, на яких путін оголошував війну.

“Ми сказали: “все, крапка”. Довели, що вас немає, довели, що ви нікому не потрібні. І зараз ми так показуємо, що все те, чим вони роками лякали свою аудиторію… Сьогодні, коли путін прийшов на це фрік-шоу в Кремлі, підписав якісь там угоди, він сам сказав: “усе, крапка, Україна є іншою державою, Україна нас переможе”, – заявив радник голови ОПУ.

Також Подоляк переконаний, що після української перемоги усі країни-члени НАТО будуть виступати за членство України в Альянсі.

“Коли ми поставимо крапку у звільненні своїх територій, навпаки ми почуємо багато ініціатив інших держав, що Україну необхідно негайно прийняти в НАТО. Тобто в момент нашої перемоги всі члени НАТО заявлять, що Україна має бути серед них”, – переконаний Михайло Подоляк.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна подає заявку на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО. А на шабаші у кремлі російський диктатор путін оголосив про анексію тимчасово окупованих територій України.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.