Гончаренко: План путіна – захопити Україну і мільйони чоловіків кинути на Литву, Латвію, Естонію, Грузію, Молдову й Польщу (Відео)

владімір путін

“Час: Online”

росія забирає кримських татар у Криму для того, щоб кинути їх проти українців. У тому числі проти кримських татар, які воюють за Україну зі зброєю в руках

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та народний депутат від “Європейської Солідарності”, віцепрезидент Комітету з міграції, біженців та переміщених осіб ПАРЄ Олексій Гончаренко обговорили справжній план путіна, як не обмежується Україною.

“Буквально вчора я вступав на конференції ОБСЄ. Це був захід, організований Хельсинською комісією Конгресу США. І називався він “Деколонізація росії”. І якраз пояснювали, в чому сенс цієї імперія. росія – це є імперія, як її не назви – російська імперія, Радянський союз, російська федерація – це все те саме. І ідея дуже проста. Не треба ходити далеко в історію, давайте візьмемо тільки останні 20 років, які минули з путіним”, – каже Гончаренко.

“2000 рік – вони подавали Чечню остаточно – і ще не народжені у 2000-му році чеченські хлопчики сьогодні це чеченські чоловіки, яких вони послали вбивати українців і самих відправили в Україну. У 2008 році вони захопили Абхазію і Південну Осетію. Закріпили свій контроль над цими регіонами. Сьогодні вони набирають там чоловіків, щоб кидати в Україну. 2014 році вони захопили Крим і частину Донбасу. І звідти вони набирали весь цей час людей? На Донбасі вони вже половину чоловіків забрали із тих, хто здатні тримати зброю в руках і кинули проти українців. Сьогодні вони починають активно забирати людей у Криму і в першу чергу кримських татар для того, щоб кинути їх проти українців. У тому числі проти кримських татар, які воюють за Україну зі зброєю в руках”, – розповідає нардеп.

В цьому і є сутність цієї імперії, констатує він.

“Тобто захопити територію, щоб набрати черговий людський ресурс, який вони використовують просто як гарматне м’ясо, і йти далі. Захопили новий ресурс – і пішли далі. От в цьому сенс їхньої імперії і, звичайно, Україна для них така важлива, тому що це мільйони чоловіків, яких можна забрати і кинути на Литву, Латвію, Естонію, Грузію, Молдову, Польщу, оце їхній план”, – підсумовує Гончаренко.

Дивіться повне інтерв’ю з народним депутатом Олексієм Гончаренком:

Дивіться також відео за темою:

Як інформував 5.UA, 21 вересня російський диктатор володимир путін повідомив, що в росії оголошено часткову мобілізацію. путін також відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. 

За словами міністра оборони рф Сергія Шойгу, мобілізувати збираються 300 тис. резервістів. У тексті указу цього немає. Натомість є ось цей загадковий сьомий пункт, який, власне, і стосується кількості мобілізованих, і він досі неопублікований. Офіційно про його зміст сказали лише те, що в ньому йдеться про кількість людей, які можуть бути призвані в армію.

Тим часом у низці міст росії почалися протести – росіяни на сьомий місяць повномасштабного вторгнення вирішили виступити проти війни і мобілізації. Багато росіян втікають за кордон. Водночас у Дагестані протести набирають обертів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.