Миттєвості війни: холодноярівці показали, як тримають фронт

Розпочалася 220 доба героїчного протистояння України російському воєнному вторгненню. Наші захисники, ціною власного життя, продовжують боронити України та звільняти її території метр за метром.

Наближають перемогу і воїни 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”. Нові фото бійців оприлюднила пресслужба бригади.

“Миттєвості війни. Холодноярці надійно тримають фронт”, йдеться в дописі.

93 окрема механізована бригада базується на Дніпропетровщині. Має почесне найменування Холодний Яр на честь історичної місцевості Наддніпрянської України, що уславилася своїми повстанцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У нас є 3 хвилини після сигналу тривоги” зенітник розповів, як боронить небо над Києвом

З 2014-го бригада бере участь у війні на сході України з Росією. Холодноярівські підрозділи пройшли найзапекліші бої війни, зокрема під Іловайськом і Донецьким аеропортом. Бригада зазнала найбільших втрат серед військових частин України: на кінець 2017 року в боях загинули 272 військовослужбовці.

24 лютого 2022 року під час нового російського вторгнення в Україну військовослужбовці 93-ї ОМБр взяли в полон перших двох російських окупантів. Бригада брала активну участь в боях за Охтирку на Сумщині. 26 березня звільнили місто Тростянець Сумської області.

24 вересня виповнилося сім місяців з дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Сили оборони намагаються переламати хід війни, витісняючи супротивника з півдня та сходу. Gazeta.ua нагадує, як змінився хід війни за останній місяць. Та зібрала кадри подій останніх семи місяців.