Шабаш у кремлі, Україна йде в НАТО та Екстрена заява Столтенберга: подробиці (Відео)

шабаш у кремлі

Повномасштабна війна росії проти України

Клич України почули в оборонному альянсі

Україна подає заяву на пришвидшений вступ до НАТО. Про це сьогодні після засідання Ради нацбезпеки та оборони заявив президент Володимир Зеленський. Так Україна відреагувала на нинішнє збіговисько у кремлі, де маразматичний диктатор заявив: росія анексує 4 українські області. Херсонська, Запорізька, Донецька та Луганська – віднині нібито у складі рф. Навіть підписали так звані договори з колаборантами. Але помпезне так зване приєднання спрацювало хіба що на російську авдиторію. Цивілізований світ анексію засуджує і наголошує: підписані в кремлі документи – маячня і не мають жодної юридичної сили, як і фейкові референдуми. росії знову погрожують посиленням санкцій. А для українців сьогоднішня анексія стала дежавю подій 8-річної давності.

Минуло трохи більше 8 років, і історія повторюється. 2014-го росія вкрала український Крим, нині, за пів року після початку повномасштабної війни, загарбує південні та східні території. Усе за добре відпрацьованим сценарієм із традиційними кремлівськими байками для “насілєнія”. Шабаш у кремлі з високим рівнем мракобісся. У повному залі підданих та депутатів фейкової держдуми чомусь із кислими пиками, божевільний диктатор путін оголошує: росія офіційно приєднує, а точніше, анексує чотири українські області. Віднині, каже, окуповані росією Донеччина, Луганщина, Херсонщина і Запоріжжя – у складі російської федерації.

“Люди, що живуть у Херсоні, Донецьку, Луганську, Запоріжжя стають нашими громадянами назавжди. Це воля мільйон людей”, – сказав путін.

Так нахабно про результати псевдореферендумів бреше путін. Бо за об’єктивними оцінками, у фейкових голосуваннях під дулами автоматів узяли участь заледве кілька тисяч осіб. У першому ряду свого господаря слухають вірні пси – гауляйтери анексованих регіонів. Разом із путіним четверо колаборантів пушилін, балицький, сальдо та пасічник підписують нікчемні папірці про анексію, слова їм передбачувано не дають, зал аплодує. росіянам путін обіцяє: свої землі, так тепер він називає вкрадені українські території, усіляко захищатимуть, а Київ закликає припинити вогонь і сісти за стіл переговорів.

“Ми готові до цього. Про це неодноразово було сказано. Але вибір народу в Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Херсоні не обговорюватимемо. Він зроблений. росія його не зрадить”, – додав путін.

Більше жодних перемов із російським диктатором, заявляє президент Володимир Зеленський. кремлівську виставу з горе-актором в Офісі президента не слухали, у ті хвилини на Банковій тривало засідання Ради нацбезпеки та оборони. Київ підвищує ставки і у відповідь на незаконні рішення рф заявляє, – Україна негайно подає заявку на пришвидшений вступ до НАТО. Її підписують прямісінько на Банковій.

“росія вже відчула нашу міць. Саме тому поспішає. Намагається вкрасти те, що їй не належить. Цього не буде. Маємо рішення. Перше: вигнання окупантів зі всієї країни. Друге: перемовини з росією неможливі. Лише з іншим президентом росії. Третє: Україна подає заявку на вступ до НАТО як країна, яка де-факто є членом НАТО. У пришвидшеному порядку”, – наголосив президент України Володимир Зеленський.

Клич України почули в оборонному альянсі. Вже за кілька годин з екстреною заявою на брифінг вийшов генсек НАТО Єнс Столтенберг. За Україну заступається і весь цивілізований світ. Захід, який кремлівська міль знову звинувачує у всіх бідах і бажанні поставити “вєлікую расію” на коліна, ніколи не визнає анексії українських територій, хоч що собі навигадував би путін. 27 країн Євросоюзу засуджують незаконну анексію росією українських територій. Обурення виступом висловлюють лідери демократичних держав.

“Проголошена путіним незаконна анексія нічого не змінить. Усі території, які незаконно окуповані російськими окупантами, є українською землею і завжди будуть частиною цієї суверенної держави”, – наголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс зауважила: “Сполучене Королівство ніколи не ігноруватиме суверенну волю цих людей, і ми ніколи не сприймемо Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області як щось інше, крім української території. путіну не можна дозволити змінювати міжнародні кордони, використовуючи грубу силу. Ми зробимо усе, щоб він програв цю незаконну війну”.

Допомагати й надалі Україні перемогти московію пообіцяв президент США Джо Байден. Каже, Америка ніколи не визнає анексію українських територій і допоможе їх повернути, зокрема, зброєю, йдеться в останній заяві Білого дому.

“Ці дії не мають легітимності. Сполучені Штати завжди поважатимуть міжнародно визнані кордони України. Ми і надалі підтримуватимемо зусилля України щодо відновлення контролю над своєю територією. Ми продовжимо постачати Україні обладнання, яке їй потрібне для самооборони, попри зухвалі спроби росії перекроїти кордони свого сусіда”, – запевнив президент США Джо Байден.

Анексуючи українські території, росія намагається зупинити успішний контрнаступ ЗСУ, припускають експерти. Також не виключать, що москолота може посилити бойові дії, бо українські території, за які точаться бої, тепер вважатиме своїми і воюватиме за них іще дужче. Але найочевидніше, анексія потрібна кремлю, аби продемонструвати росіянам хоч якусь перемогу на тлі численних провалів росії у війні.

“Таким чином путін спалює мости, спалює рубікон, все, зворотної дороги немає, він використав передостанній козир, і тепер у нього на руках тільки тактична ядерна зброя”, – наголосив керівник експертної групи “Бюро аналізу політики” Віктор Бобиренко.

Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь підсумував: “Україна буде продовжувати боротися, багато буде залежати від наших західних партрерів”.

Тепер федеральні збори рфмають підтримати рішення про анексію частини України. Як протидіяти захопленню територій, шукали способи в раді нацбезпеки й оборони. Але найкраще, мабуть, слово про так зване приєднання незабаром скажуть ЗСУ.

Ірина Сисак, Микола Довгий, “5 канал”

Читайте також: Канада та країни Балтії заявили про підтримку вступу України до НАТО

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.