Канада та країни Балтії заявили про підтримку вступу України до НАТО

Україна – НАТО

У США підтвердили, що підтримують політику “відкритих дверей”

Країни Балтії та Канада вже оголосили про підтримку якнайшвидшого вступу України до НАТО.

Відповідні заяви опублікував у Twitter міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс та зробила на пресконференції у Вашингтоні очільница МЗС Канади Мелані Жолі.

“Балтійські друзі України повністю підтримують якнайшвидше її прийняття до НАТО. Сміливість України, яка надихає, може лише зміцнити наш союз”, – написав Ландсберґіс і додав до тексту прапорці та емодзі, щоб вийшов меседж “Естонія, Латвія, Литва люблять Україну”.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

А голова канадського МЗС зазначила, що її країна завжди вірила в те, що Україна має бути частиною НАТО.

“Щодо вступу України до НАТО, то наша позиція залишається незмінною: ми віримо у політику “відкритих дверей” НАТО та завжди підтримували прийом України до Альянсу”, – запевнила Жолі.

У свою чергу, державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Штати підтримують політику “відкритих дверей”. Однак для цього існує процес, якого мають дотримуватися країни-учасниці.

Нагадаємо, сьогодні ж стало відомо, що Україна подає заявку на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО. А на шабаші у кремлі російський диктатор путін оголосив про анексію тимчасово окупованих територій України.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.