Російський теракт у Запоріжжі – зросла кількість жертв

В результаті обстрілу російськими терористами гуманітарної колони автомобілів у Запоріжжі загинули 30 людей.

88 людей отримали поранення. Про це повідомила Національна поліція.

“Серед померлих є двоє дітей: 11-річна дівчинка і 14-річний хлопчик. Поранення зазнала також трирічна дівчинка”, розповів голова Нацполіції Ігор Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над РФ: в Україні зробили перший крок

Серед загиблих 36-річний працівник місцевого Управління стратегічних розслідувань. Ще 27 поліцейських Бердянського райуправління отримали поранення, четверо з них у тяжкому стані.

“Хлопці були на службі, забезпечували правопорядок”, пише Нацполіція.

Наразі відомо, що росіяни били по людям модернізованими ракетами С-300. Вирви від цих модифікованих ракет не такі глибокі, але радіус вибухової хвилі набагато більший. Відповідно, більша зона і сила ураження людей. Це цілеспрямоване масове вбивство, повідомляють правоохоронці.

“Що б не заявляли у країні вбивць, ми міцно стоїмо на своїй землі. Тимчасово захоплені території повернемо. І не зупинимося, доки не покараємо всіх воєнних злочинців”, заявила Нацполіція.

30 вересня вранці російські терористи завдали ракетного удару по гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Росіяни випустили 16 ракет із застосуванням зенітного-ракетного комплексу С-300.

Це найбільша кількість жертв у Запоріжжі від початку повномасштабного вторгнення Росії. 30 вересня у місті оголошене днем жалоби за загиблими.

Президент Володимир Зеленський назвав росіян “кровожерливими покидьками”.