Байден: США допоможуть Україні визволити свої території, зміцнюючи її військово та дипломатично

Джо Байден і Ллойд Остін

Повномасштабна війна росії проти України

Дії російського президента Байден називає нелегітимними і запевняє, що підтримка України триватиме

Сполучені Штати продовжать підтримку України для відновлення контролю над територіями, окупованими військовими рф. На цьому наголосив президент США Джо Байден, коментуючи спроби росії анексувати нові території України 30 вересня, передає “Європейська правда”.

Білий Дім опублікував заяву, в які американський президент рішучо засуджує шахрайську спробу росії анексувати суверенні території України.

“росія порушує міжнародне право, зневажає Статут Організації Об’єднаних Націй і всюди демонструє свою зневагу до миролюбних народів. Не помиляйтеся: ці дії не мають легітимності”, – відзначив Байден.

Читайте також: Україна подає заявку на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО – Зеленський.

Він також повідомив, що Сполучені Штати надалі “підтримуватимуть зусилля України щодо відновлення контролю над своєю територією шляхом зміцнення її позицій у військовому та дипломатичному плані”.

Згадав американський президент і про додаткову допомога на суму $1,1 млрд, про яку було оголошено цього тижня.

А відповіддю на подальші спроби анексії з боку рф стануть нові санкції від США та союзників.

“Ці санкції спричинять витрати для фізичних та юридичних осіб – усередині та за межами росії, які надають політичну чи економічну підтримку незаконним спробам змінити статус території України… Ми продовжимо постачати Україні обладнання, яке їй потрібне для самооборони, незважаючи на зухвалі спроби росії перекроїти кордони свого сусіда”, – запевнив президент США.

Нагадаємо, 30 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна готова до діалогу з рф задля забезпечення миру, але – вже з іншим президентом росії. 

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.