РНБО запровадила санкції проти 1300 росіян, у списку – Фрідман і Дерипаска

Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб РФ.

У санкційному списку “тисячі прізвищ і тисячі компаній”. За даними “Європейської правди”, у списку співвласник “Альфа груп” Михайло Фрідман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін “приєднав до РФ” окуповані території України

“Сьогодні ж РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб Росії, які не знайшли в собі мужності виступити на захист людяності й міжнародного права або які так чи інакше залучені до агресивних кроків проти України й спільноти демократичних народів”, під час звернення президент Володимир Зеленський.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону заявив, що в списку й “великий пакет російських олігархів”.

“Сьогодні закінчилася письмова процедура щодо санкцій. У них великий пакет російських олігархів, промислових компаній, чиновників, депутатів Держдуми РФ там тисячі прізвищ, тисячі компаній. Ми над пакетом довго працювали”, сказав Данілов, але не назвав прізвищ.

За даними декількох співрозмовників “ЄП”, РНБО ухвалила рішення про санкції, які стосуються 1300 осіб, і які синхронізуються з раніше запровадженими санкціями ЄС і США.

“Синхронізація із західними санкціями вся, учасники референдумів, Медведчук і оточення, Янукович, Курченко, Дерипаска, Лєбєдєв, Фрідман. І всі олігархи, які йшли в пакеті синхронізації”, сказав співрозмовник у коментарі виданню.

Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти країни-агресорки Російської Федерації.

Це зробили у відповідь на анексією РФ частково окупованих Луганської, Донецької, Херсонської і Запорізької областей. Про санкції повідомило Міністерство фінансів США.

У санкційному списку 14 юридичних осіб з російського військово-промислового комплексу, троє ключових керівників російської фінансової інфраструктури, найближчі родичі деяких російських високопосадовців. Також 278 членів російського парламенту.