У Криму 50% повісток отримують кримські татари, хоча становлять лише 10% населення півострова: у Києві відбувся круглий стіл – включення (Відео)

Прапор

Повномасштабна війна росії проти України

Вирішується питання, як уникнути катастрофи, коли цілі національні меншини та корінні народи можуть зникнути

Майже половину повісток про мобілізацію в тимчасово окупованому Криму отримують кримські татари. Про це йдеться у спільній заяві Ради національних спільнот України та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Члени ради засудили агресивну політику, яку росія проводить щодо кримськотатарського народу та корінних народів Північного Кавказу. Автори документу закликали людей на окупованих територіях ігнорувати мобілізацію і не з’являтися в мобілізаційні пункти. Заяву слухала й журналістка “5 каналу” Євгенія Китаїва.

На засіданні були присутні представники багатьох спільнот, представники громадських організацій, що представляють нацменшини, представники різних діаспор.

“Задля того, щоб уникнути катастрофи, коли цілі національні меншини, корінні народи можуть зникнути. Ми маємо збиратися, обговорювати і вирішувати, яким чином це вирішувати. Треба привертати увагу міжнародної спільноти до того ганебного явище, яке робить російська федерація”, – зазначив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

Так, якщо говорити про тимчасово окупований Крим, то на півострові 50-60% повісток приходить кримським татарам. В цей час кримські татари складають 10-15% населення півострова.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Читайте також: росія мобілізує в окупованому Криму передусім кримських татар, вони намагаються тікати – подробиці 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.