Одна з ворожих ракет поцілила в житловий будинок у Миколаєві: що відомо – сюжет (Відео)

Обстріл Миколаєва

Повномасштабна війна росії проти України

Місто атакував дрон-камікадзе

Зруйновані вщент квартири, спалені автівки та розбомблена адмінбудівля в центрі. Миколаїв цієї ночі пережив чергову ворожу атаку. Одна з випущених рашистами ракет влучила у десятиповерхівку, де травмовані 8 мешканців.

Як за розкладом, у Миколаєві прогриміло, тільки-но мешканці поснули.

“Близько першої ночі пролунав один вибух, ми встигли вискочити в коридор, потім другий і після цього вибуху все зруйновано”, – каже власниця зруйнованої квартири Олена.

Олена зі сльозами на очах згадує про пережиту ніч. Вона з дочкою та паралізованою мамою не зімкнули очей. Жінка показує диван, весь засипаний склом.

“Це спала дитина, і коли все це почалось, і о це так трапилось. Дуже гучно і дуже страшно”, – додала Олена.

Колись затишна двокімнатна квартира на 5 поверсі перетворилася на купу будівельного сміття. Вікна, вирвані з рамами, розбомблена лоджія, у кухні побита побутова техніка.

“Зустрічала дитину, в гості приїхала, готували-прибирали, і от це все, що залишилося від нашої кухні – все зруйновано ,все пошкоджено”, – запевнила жінка.

Таких пошкоджених квартир, як в Олени, після чергового ворожого обстрілу стало більше на сотню. Одна з ракет розірвалася у дворі, інша – поцілила у сам будинок. Як наслідок – зруйновано декілька верхніх поверхів.

“Зруйновано частину технічного поверху. І якщо ми бачимо руйнація прийшла аж до 5 поверху. Зруйнувалися всі перекриття, які з тієї сторони будівлі до пятого поверху. Тут також постраждали. Руйнація залізобетонних плит, і ми бачимо розліт плит був великий, тому в середині нежитлові приміщення”, – наголосив начальник аварійно-рятувальної частини з ліквідації надзвичайних ситуацій Олексій Марцоха.

Через ракетну атаку на будинок 8 мешканців поранені. Рятувальники з-під залізобетонної плити дістали жінку, якій дивом вдалося вижити. Чотири квартири зруйновані повністю, ще шість – частково. Під’їзд визнали аварійним і нікого туди не пускають, адже є загроза обвалу.

“Поки зверху не знімем, те, що загрожує руйнуванням та нанесенням шкоди людям, то людей запускати не будуть. Провели роботи із посилення конструкцій всередині, посилили сходи. Будемо і надалі проводити розбір завалів”, – затвердив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Миколаївської міської ради Олександр Герасименя.

Місцева влада запропонувала мешканцям зруйнованого під’їзду прихисток, а волонтери Червоного Хреста розгорнули у дворі наметове містечко. Постраждалим пояснювали, куди звертатися по допомогу.

“Зараз тут працюють два підрозділи, загін швидкого реагування, волонтери оперативного штабу, а також World Kitchen, які надають їжу гарячу. Уже була одна доставка їжі, чекаємо на іншу машину”, – пояснив волонтер товариства Червоного Хреста України Євген.

Загалом у Миколаєві в ніч на п’ятницю розірвалися чотири ворожі ракети комплексу С-300. Атака припала на середмістя та один зі спальних районів. Також вперше обласний центр атакували дрони-камікадзе, які зруйнували адмінбудівлю.

“Щодо тактики росіян, то її складно якось пояснити. Це все-одно, що скажена собака біжить і кусає людей. І тому нам не має сенсу їй пояснювати, потрібно тільки приспати. Обстріл населеного пункту – це нічим як тероризм назвати не можна”, – підсумував пресофіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

За повідомленнями обласної військової адміністрації, вороги били по Миколаєву з території тимчасово окупованої Херсонщини.

Наталія Приходько, Миколаїв “5 канал”

Читайте також: “Думали, що не виживемо”: жителі Сумщини розповіли, як виживають під обстрілами

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.