СБУ “спакувала” зрадника, який допомагав росіянам захопити й окупувати Вовчанськ

Служба безпеки України затримала зрадника в деокупованому Вовчанську, який допомагав росіянам захопити й окупувати місто.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. За даними слідства, 45-річний чоловік, відомий у кримінальних колах на прізвисько “Чиж”, від початку російського вторгнення перейшов на бік ворога й допомагав росіянам вести підривну діяльність проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР оголосило підозру капітану-зраднику, який керує російським кораблем

У березні він організував незаконне збирання підписів за відставку чинного вовчанського міського голови й планував самовільно обійняти цю посаду.

Зрадник “злив” росіянам прізвища й адреси співробітників правоохоронних органів України, що мешкають у місті. Також він забезпечував окупантів пальним, харчами, будівельними матеріалами тощо.

До того ж “Чиж” з представниками російської окупаційної влади особисто незаконно підняв державний прапор РФ у центрі міста.

Ще в травні слідчі СБУ зібрали достатньо доказів для оголошення ворожому поплічнику підозри. Тоді ж його оголосили в розшук.

Після звільнення Вовчанська СБУ встановила місце перебування зрадника й затримала його. Обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує 15-річний термін позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

У Хмельницькій області викрили “розконсервованого” агента ФСБ громадянина Росії, який прибув в Україну в січні 2022 року.

Його “легендою” було нібито відвідування родичів. А справжнім завданням створення розгалуженої агентурної мережі для збирання розвідданих і проведення диверсій у західних регіонах нашої держави, повідомила 30 вересня Служба безпеки України.