Українців на окупованих територіях змушують отримувати російські паспорти, у разі незгоди погрожують депортацією – розвідка (Відео)

Паспорт росії

Повномасштабна війна росії проти України

Вчителям навчальних закладів погрожують звільненням у разі відмови обмінювати український паспорт на російський

Отримувати російський паспорт змушують українців на окупованих територіях. У разі незгоди росіяни погрожують висиляти людей з домівок та силоміць вивозити за межі їхніх населених пунктів. Про це повідомив речник Генерального Штабу Збройних Сил України Олександр Штупун передає “5 канал”.

“Окупаційне керівництво тимчасово зайнятих територій примушує місцевих жителів отримувати громадянство та паспорти російської федерації. Так, в місті Маріуполь, вчителям навчальних закладів погрожують звільненням у разі відмови обмінювати український паспорт на російський, іншим жителям дозволяють не здавати український паспорт при отриманні російського. В населеному пункті Токарівка Херсонської області окупанти попередили, що у разі неотримання паспортів російської федерації до 1 жовтня, жителі підлягають виселенню та вивезенню за межі окупованих територій. В Херсоні окупанти виселили мешканців кількох гуртожитків, для подальшого заселення військовослужбовців російських окупаційних військ, які прибули на посилення підрозділів на цьому напрямку”, – зазначив він.

Читайте також: На окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей чоловікам з російськими паспортами вручають повістки – Генштаб

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.