ЗСУ завершують операцію з оточення російського угрупування у Лимані – офіційно

ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Тим часом російська колона з бойових машин та краденого транспорту готується йти на прорив

На Лиманському напрямку триває операція по оточенню російського угрупування військ, нині відбувається завершальний етап.

Інформацію вперше офіційно підтвердили у ЗСУ. Подробиці розповів речник східного угруповання військ Сергій Черевий у коментарі “Суспільному”.

Водночас український Генштаб поки не називатиме населені пункти, контроль над якими повернули наші військові.

“Деталі по місцях, які взяли, точно назвати поки що не можемо. Оскільки прапор ЗСУ можуть занести та встановити, вони діляться радісними відео, але бої ще тривають. Після стабілізаційних заходів можна буде сказати детальніше. Коли буде проведено всі заходи з безпеки та не відбуватиметься контратака ворога”, – наголосив армієць.

Біля Лимана армія нині контролює усі підходи, логістичні шляхи ворога, якими він доставляв боєприпаси та живу силу.

“Якщо його під Харковом “зламали” та він побіг, то біля Лиману противник більш укріплений і підрозділи були досить підготовлені, вмотивовані. Тому це зайняло час, але наш Генеральний штаб та штаб на місцях переграв їх тактично: планування та здійснення операції, як військові високого рівня досвідченості, підготовки”, – зауважив він.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Тим часом відомий журналіст Юрій Бутусов заявляє, що колона рашистів на бойових машинах та змародериному цивільному транспорті нині у селі Зарічне готується прорватися до Торського та вийти з оточення.

“Ці вулиця – єдиний шлях, на якому росіяни будуть накопичуватись, щоб втекти. Шлях прострілюється українцями. Фото зроблено 30 хвилин тому з українського безпілотника. Ворога добре бачать”, – написав він у Facebook близько 14-ї.

За даними Бутусова, московити сформували колони у Лимані і вони по черзі починають рух – будуть намагатися дуже швидко прорватись ще до темряви, адже бояться, що піхота ЗСУ вийде за Торське і будь-який рух буде взагалі неможливий.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що селище Ямпіль під Лиманом перейшло під контроль ЗСУ. Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що українські війська вже, імовірно, завершили оточення росіян у районі Лимана.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.