Викрили злодіїв, які “професійно” обкрадали потяги з вугіллям

Нацполіція викрила злочинне угруповання, яке обкрадало вантажні потяги з вугіллям.

Організована злочинна група діяла на території Дніпропетровської області, повідомив 30 вересня портал Міністерства внутрішніх справ.

“Задокументували 15 фактів викрадення кам’яного вугілля, що транспортувався залізничним транспортом, завважки понад 115 тонн. Під час обшуків у зловмисників вилучили ще близько 400 тонн викраденого вугілля. Збитки становлять майже пів мільйона гривень”, ідеться в повідомленні.

Фігуранти брали зі своїх джерел інформацію про наявність кам’яного вугілля у вагонах на станції в селі Миколаївка Петропавловського району, розміщення охорони залізничних платформ, після чого проникали на територію станції, вантажили вугілля з вагонів до заздалегідь заготовлених транспортних засобів і вивозили до визначених місць зберігання. Надалі викрадене вугілля реалізовували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бучі спіймали дует мародерів, який орудував під час окупації

Організатор оборудки, 33-річний житель Дніпропетровської області, залучив до злочинних дій щонайменше семеро осіб.

За місцем проживання фігурантів і місцях зберігання викраденого вугілля провели 60 обшуків. У зловмисників вилучили автотранспорт, який вони використовували під час вчинення крадіжок, автоматичну зброю та набої, гранату РГТ-5, телефони, документацію щодо реалізації вугілля, чорнові записи, 2 млн 445 тис. грн і $10 тис.

Організатору й сімом учасникам організованої групи повідомили про підозру, Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

У Харкові Служба безпеки України затримала ділків, що вимагали з обвинуваченого гроші за уникнення тюремного строку у справі, яку розслідували слідчі спецслужби. Двоє місцевих жителів, один із яких представлявся нібито співробітником української спецслужби, вимагали “хабаря” в учасника кримінального провадження.