“Могилізація” в дії: росіян масово відловлюють та навіть викурюють із будинків, втекти вдається не всім – подробиці (Відео)

Кадиров і Гасанов

Кількість росіян, які втекли з росії вже більша, ніж загальна чисельність військ, які вона розгорнула для вторгнення в Україну в лютому

росія закінчується там, де отримує по зубах – мовить українська народна мудрість. Цього разу по пиці “русскому миру” дала Фінляндія. Від 30-го вересня закриває кордони для громадян РФ. Шанси втекти в цю країну від мобілізації у російських чоловіків усе ж є: якщо у них там живуть родичі…або ж якщо складають іспити до вишів. Та оскільки русскоязичним щелепам тяжко дається іноземна мова, здобувати освіту до Фінляндії росіяни навряд чи поїдуть. Тож доводиться оббивати пороги Грузії та Казахстану. Проте й туди потрапити не так вже й легко. Казахи допитуються “Чий Крим?” А грузини – змушують російських дезертирів визнати, що їхня країна – окупант.

Та, схоже, і Грузія незабаром стане для росіян недосяжною мрією. Сусідня з нею Республіка Північна Осетія заборонила в’їзд автомобілям з номерами інших областей росії. Там запровадили режим підвищеної готовності. Оскільки самі росіяни йти до військкоматів не хочуть, військкомати йдуть до них. Мобільні комісаріати розгорнули на кордонах з Фінляндією, Казахстаном і Грузією. Щоб зловити призовників, російські воєнкоми вдаютсья до циркових трюків. Найвигадливіші – у Владивостоці. В одному з будинків увімкнули пожежну сигналізацію, щоб виманити чоловіків із квартир.

В іншому – працівник військкомату заліз у під’їзд через вікно, щоб пустити всередину своїх колег і влаштувати паломництво квартирами. Втім двері цим пародіям на агента 007 так ніхто й не відкрив.

З незначними труднощами, але мобілізація на Росії іде за планом. Найбільш укомплектовані – алкогольні війська. Двічі просити не треба і бійців так званого “Зек-батальйону”. У Саратовській області на вулиці помітили колону автозаків, яка везе в’язнів на війну проти України. “Чмобіків” набрали, а спорядження для них не вистачає. На фронт російська армія відправляє своїх бійців у радянських касках.

А замість бронежилетів – іконки від агентів ФСБ у рясах. Проте й це не захистить окупантів від української армії та західної зброї. Особливо чудово це розуміють у тих регіонах, куди вже 7 місяців масово приходять “похоронки”. У столиці Туви жінки вийшли на мітинг проти мобілізації. Кричали “Ні війні”, “Ні геноциду”. Вже за кілька хвилин їх затягнули в автозаки. Затримали навіть матір із дитиною у візку.

Поки тувинські жінки відбивають своїх чоловіків від могилізації, “русские” самки проводжають суджених на війну звуками виття гієн. Бо розуміють: крадених сережок чи унітазів у подарунок чекати не варто.

У ЗСУ вірять і російські блогери-мільйонники, а тому активно дають драпака з “єдіной і нєдєлімой”. П’ятами уже накивали популярні ютубери Міхаїл Лазутін, Юрій Хованський, Гусейн Гасанов, Юлій Онєшко та Ніколай Соболєв.

Кількість росіян, які втекли з росії вже більша, ніж загальна чисельність військ, які вона розгорнула для вторгнення в Україну в лютому – повідомляє британська розвідка. Серед тих, хто втікає від мобілізації, переважно заможні й освічені люди. А це прискорює відтік і без того малої кількості мізків з росії та послаблює її трудові ресурси. У Держдумі придумали вихід. Спікер В’ячеслав Володін заявив: військовозобов’язаним росіянам можуть заборонити виїзд із країни без дозволу військових комісаріатів.

Христина Катарина, “5 канал”