Гайдай розповів, як росіяни брешуть про “відновлення” шкіл у захоплених містах Луганщини

На Луганщині окупаційна влада рапортує про чергові “успіхи” у будівельній сфері.

Пропагандисти кажуть, нібито, на території так званої ЛНР росіянами вже відновлено 51 школу та 21 дитячий садок. Про це у Telegram пише голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Однак, за його словами, усі ці школи розташовані на окупованій у 2014 році частині Луганщини або у захоплених населених пунктах у перші дні вторгнення 2022 року. А там упродовж двох останніх років багато шкіл і дитсадків відновили за програмою “Велике будівництво”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гауляйтер побіг кланятися Путіну Гайдай

“Водночас, у вщент зруйнованих Попасній, Гірському, понівечених Рубіжному, Сєвєродонецьку та Лисичанську не відновлено ще жодного навчального закладу. Бо там недостатньо замінити табличку з назвою та підпорядкованістю навчального закладу потрібні великі гроші”, – зазначив Гайдай.

Так, у Сіверськодонецьку вже протягом трьох місяців не можуть відкрити найбільш вцілілу ЗОШ № 15.

“Щось намагаються робити і щоразу відтерміновують завершення робіт. Не працюють й інші 20 шкіл громади, які зруйнувала Росія. Це реальність проблем”, додав Гайдай.

Через бомбардування та обстріли РФ в Україні пошкоджено 2500 закладів освіти. 289 з них зруйновані повністю. Найгірша ситуація в Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській і Чернігівській областях.

У псевдореферендумі на Луганщині взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу десять років тому. І це з урахуванням сотень тисяч евакуйованих та емігрантів, повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.