Російський теракт у Дніпрі: ще одна дитина поповнила трагічну статистику

На ранок 30 вересня офіційна кількість дітей-жертв російської агресії за добу зросла до 397.

Побільшало і скалічених 780 дітей зазнали поранень різної тяжкості, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора.

“Стало відомо про загибель ще однієї дитини внаслідок ракетного удару ворога 29 вересня по місто Дніпро. 29 вересня через обстріл окупантами Миколаєва поранено 16-річного хлопця”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія запустила ракети по гуманітарній колоні у Запоріжжі: є вбиті та поранені

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій 402, Харківській 232, Київській 116, Миколаївській 73, Чернігівській 68, Луганській 64, Херсонській 55, Запорізькій 47, Дніпропетровській 29.

“Ці цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях”, нагадало відомство.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2562 тис. закладів освіти. З них 295 зруйновано повністю, за даними ОГ.

У ніч на 29 вересня російські загарбники вдарили ракетами по житлових кварталах Дніпра. Цілили в автовокзал. Пошкоджений 61 приватний будинок, один багатоповерховий, десятки автомобілів. Пошкоджена лінія електропередач.

Удар припав на ринок-барахолку біля автовокзалу. У результаті влучання деякі тіла загиблих були дефрагментовані, їх важко ідентифікувати, повідомив міський голова Борис Філатов.

Спочатку повідомлялося про трьох вбитих, серед яких одна дитина. Пізніше рятувальники знайшли фрагменти тіла ще однієї дитини. Відтак кількість вбитих за ніч в місті зросла до чотирьох осіб: двоє дорослих і двоє дітей 8-річний хлопчик та 9-річна дівчинка. П’ятеро поранених.

Загиблі члени однієї родини: двоє дітей, їхня мама та баба. Дивом уцілів лише пес на ім’я Крим, інша собака теж загинула. Від початку війни жінка вирішила перевезти своїх дітей у приватний сектор Дніпра, до баби. Саме туди прилетіла російська ракета. Батько дітей служить у Збройних силах України, повідомив Філатов.