Росіяни намагаються відновити Антонівський міст – ОК “Південь”

Окупанти намагаються відновити рух через Антонівський міст, підвозяться будівельні матеріали, скупчується дорожньо-ремонтна техніка.

Ракетно-артилерійськими підрозділами України виконано 276 вогневих завдань, в тому числі з нанесення ураження по командному пункту в Бериславському районі, по шістьом районам зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога в Херсоні, Новій Каховці, в Дар’ївці та Новій Кардашинці Двічі атаковано колону військової техніки в Новій Каховці. Уражено пункт управління безпілотними літальними апаратами в Давидовому Броді, повідомляє Оперативне командування “Південь”.

Втрати ворога: 43 окупанти, чотири танки, чотири крупнокаліберні гаубиці “Мста-Б” і “Мста-С”, дві самохідні гармати “Гіацинт-С”, дві реактивні системи залпового вогню “Град”, міномет 120-го калібру, п’ять одиниць авто-бронетехніки та один ворожий безпілотний розвідник “Орлан-10”.

Також знищено два склади боєприпасів в Бериславському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масовані удари по Україні: Генштаб повідомив останні новини з фронту

“Дії наших підрозділів були успішними в районі Давидова Броду, де подавлено ворожий опорний пункт”, йдеться в повідомленні.

Ворог продовжує обстрілювати позиції наших підрозділів та завдавати ударів по тилових районах, населених пунктах з цивільним населенням.

З реактивних систем залпового вогню “Град” ранком було обстріляно нещодавно звільнену від окупантів Миролюбівку. Одну людину вбито, одну поранено.

“Корабельне угруповання ворожого флоту з 13 кораблів маневрує за звичним вже маршрутом притискаючись до південного узбережжя Криму. Напоготові три надводних ракетоносії, а значить і 24 “Калібри””, інформують в ОК “Південь”.

Протягом бойового дня нашою авіацією нанесено 12 ударів по ворогу. Силами протиповітряної оборони в Баштанському районі збито два російських штурмовики Су-25.

Ввечері знов касетний “Смерч” вдарив по житловому району Миколаєва. Троє людей загинули на місці, 12 поранених доправлено до лікарні.

Трохи згодом спрямовано атаку дронів-камікадзе по Миколаївщині – п’ять та по Одещині – два. Над Миколаївщиною три “Шахеди-136” збито, один атакував адмінбудівлю в обласному центрі і ще один об’єкт критичної інфраструктури в районі. Працюють рятувальні та екстрені служби. Інформація про постраждалих не надходила. Над Одеською затокою силами протиповітряної оборони збито два летючих камікадзе.