США хочуть припинити ядерний шантаж РФ

Сполучені Штати серйозно розглядають наслідки для РФ від ядерного шантажу і передають відповідні сигнали Кремлю.

РФ вже не вперше вдається до ядерних погроз і дістає “ядерну картку” щоразу, коли програє, розповіла посол України Оксана Маркарова в інтерв’ю “Європейській правді”.

“Всі відчувають, що небезпека від Росії є високою, тому що Російська Федерація і Путін вже перейшли дуже багато “червоних ліній”, сказала Маркарова.

Хоча Вашингтон сприймає загрозу серйозно, вона “не бачить страху”, сказала пані посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки ядерних боєголовок має Росія

“Путін не досягає своїми погрозами того, чого він хотів досягнути. Незважаючи на те, що всі уважно за цим стежать, допомога Україні зростає”, додала вона.

Маркарова не стала відповідати на запитання, чи вирішили США, якою буде відповідь Росії у разі ядерного удару. Вона зауважила, що наслідки для РФ, зі слів президента Джо Байдена, “будуть катастрофічними”.

“Ми ж розуміємо, будь-яке застосування ядерної зброї ядерною країною проти неядерної країни – це повна руйнація всієї системи світової безпеки, того стримування, яке несе в собі ядерна зброя”, додала посол.

17 вересня Джо Байден застеріг Володимира Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для диктатора і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

У Кремлі відреагували на попередження Байдена щодо ядерної зброї порадили “читати доктрину”.

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.