СБУ ідентифікувала генерала рф, що наказав рівняти з землею Маріуполь та “Азовсталь”

Андрій Мордвічов

Повномасштабна війна росії проти України

Раніше вважалося, що генерал-вбився був успішно ліквідований

СБУ встановила ім’я російського генерала, який віддавав наказ знищити Маріуполь та штурмувати “Азовсталь”. Цим воєнним злочинцем є командир 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу росії генерал-лейтенант Андрій Мордвічев.

Про це інформує пресслужба Служби безпеки.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

За даними слідства, від лютого 2022 року він керував захопленням територій Донецької області та особисто брав участь у бойових діях проти України. Мордвічев безпосередньо здійснював воєнне планування, координацію та управління окупаційними підрозділами у бойових діях.

Серед іншого, він віддав наказ захопити Маріупольський район, де за його вказівками війська рф рівняли Маріуполь із землею та вбивали мирних людей. Саме Мордвічев разом із Кадировим затвердили план захоплення міста. А ще – блокування та штурм “Азовсталі” з безжалісним убивством українців, які залишалися всередині.

Російському генералу-вбивці СБУ повідомила про підозру за трьома статтями: ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, якщо вони призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків); ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнний дій); ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою).

У березні у Генштабі повідомляли, що ЗСУ ліквідували генерала-вбивцю. Однак, як повідомили “5 каналу” в Службі безпеки, путінський кілер у погонах виявився живим.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.