Назвали дату нового “Рамштайну”

Контактна група з питань оборони України під головуванням США зустрінеться 12 жовтня в Брюсселі.

Це відбудеться у переддень зустрічі міністрів оборони НАТО, повідомила посол США при НАТО Джуліан Сміт, передає “Радіо Свобода”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков підбив підсумки “Рамштайну-5” та повідомив приємні новини

“Я не можу точно сказати, як виглядатиме майбутня допомога. Я можу сказати, що вона продовжуватиме надходити від Сполучених Штатів, також від інших країн-союзників по НАТО. Я не бачу, щоб цей процес зупинявся, і він надалі розвиватиметься. Ми будемо базувати ці списки на тому, що є і що потрібно Україні. І ми постійно знаходимо способи об’єднати ці два аспекти разом”, зазначила вона.

США та союзники перебувають у майже щоденному контакті з українським військово-політичним керівництвом, аби визначити потреби ЗСУ на місцях.

“Ми чітко й голосно почули ці українські запити. Ми докладемо всіх зусиль, щоб задовольнити ці вимоги через контактну групу. Але я думаю, що, якщо історія нам щось і показує, так це те, що це лише постійний процес, що розвивається”, наголосила Сміт.

Україні необхідно покращити застарілі радянські системи протиповітряної оборони.

Американські партнери нещодавно оголосили про наміри поставити Україні системи NASAMS, повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю РБК-Україна.

Україні у будь-якому разі потрібно мати власну систему протиракетної оборони, навіть після перемоги у війні з Росією.

Український військово-промисловий комплекс має для цього потенціал, наголосив міністр оборони.