У Міноборони пояснили зменшення новин про постачання зброї Україні

Відсутність постійних новин про постачання зброї Україні не означає їхнє скорочення.

Міністр оборони Олексій Резніков пояснив в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”, чому поменшало новин про постачання озброєнь.

“Багато партнерів по Рамштайну кажуть, що “ми даємо ось це і це, але не треба про це робити пост”. Я, виконуючи їхні побажання, і не розповідаю. Ми після перемоги всіх похвалимо”, зазначив міністр.

Він сказав, що “ВПК країн-учасниць Рамштайна отримали сигнал, що їхні уряди підтримують довгострокову перспективу підтримки України”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передасть Україні чотири системи IRIS-T замість однієї

“Вони розуміють, що треба не лише сьогодні дати нам зброю та боєприпаси. Потрібні ремонт, обслуговування, а далі запуск виробництв. Вони зацікавлені робити для себе, щоб зброю зі складів віддавати нам”, сказав Резніков.

Міністр оборони додав, що “щодо бойової авіації та танків питання не вирішене”.

“Є безліч факторів, у тому числі довге навчання. Але головне, швидше, те, що це найдорожче, що може бути і вимагає ремонту, догляду, обслуговування. Дати сьогодні танки і не взяти на себе зобов’язання щодо їх обслуговування не можна. Мені здається, що політичне рішення, яким буде бойовий танк в Україні це питання часу. Але це станеться”, наголосив він.

Останній пакет військової допомоги Україні від Сполучених Штатів містить 18 систем HIMARS разом з боєприпасами.

Ці ракетні системи залпового вогню закуповуватимуть у виробника, а не вилучатимуть з американських військових запасів, як це було раніше. Високопосадовець Пентагону сказав, що може минути деякий час, перш ніж останній HIMARS, обіцяний Україні, прибуде в країну.