Ексголова правління “Укрексімбанку” Мецгер засвітився на нараді разом із міністеркою економіки Свириденко – фото

Євген Мецгер

За даними ЗМІ, Мецгера можуть призначити заступником міністра економіки

Колишній голова правління “Укрексімбанку” Євген Мецгер був помічений на нараді керівництва Міністерства економіки України з Національним банком України щодо доступних кредитів на виконання експортних контрактів. Про це повідомляє “Цензор.Нет”.

“Колишній голова правління “Укрексімбанку” Євген Мецгер був помічений на нараді керівництва Міністерства економіки України з Національним банком України щодо доступних кредитів на виконання експортних контрактів. Яку установу він представляв, наразі не відомо”, – зазначили в ЗМІ.

“Міністерство економіки України спільно з Національним банком України напрацювали механізм, який дозволяє видавати доступні кредити на виконання експортних контрактів без застави під страхове покриття Експортно-кредитного агентства (ЕКА). Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці перший віце-прем’єр-міністр України міністр економіки України Юлія Свириденко”, – мовиться в повідомленні.

Скріншот

“Утім, найцікавіше у цьому дописі те, що на нараді присутній колишній голова правління “Укрексімбанку” Євген Мецгер, відомий зухвалим нападом на журналістів “Схем” Кирила Овсяного та Олександра Мазура в приміщенні “Укрексімбанку”, – мовиться в повідомленні. 

Під цим дописом Свириденко опублікувала такі фото:

Скріншот

Скріншот
Фото: фото Цензор.НЕТ

Скріншот

Скріншот

Скріншот
Фото: фото Цензор.НЕТ

Скріншот

Скріншот

Скріншот
Фото: фото Цензор.НЕТ

Скріншот

На це звернув увагу журналіст Михайло Ткач.

Скріншот

“Наразі не зрозуміло, у якій ролі Мецгер був присутнім на нараді. Втім, повідомлялось, що за даними ЗМІ, його можуть призначити заступником міністра економіки”, – зазначили в “Цензор.Нет”.

Як повідомляв 5.UA, журналісти “Схем” оприлюднили резонансне розслідування, яке стосується видачі 60 мільйонів доларів кредиту фірмам бізнесмена, компанія якого, імовірно, веде діяльність на окупованій частині Донеччини (ОРДО) і сплачує податки окупаційній владі.

Нагадаємо, напад на журналістів “Схем” у кабінеті голови “Укрексімбанку” стався 4 жовтня під час інтерв’ю.

Поліція вже розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів. А от у самому банку переконують, що медійники намагалися протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом.

Як повідомляв 5.UA, голова правління “Укрексімбанку” Євген Мецгер заявив, що складає повноваження на час розслідування справи щодо нападу на журналістів “Схем”.

Додамо, що в Києві відбувся брифінг “Укрексімбанку”, який тривав 5 хвилин. На нього прийшли кілька десятків журналістів. До них вийшла жінка, яка назвалася представницею пресслужби банку, та зачитала з теки текст.

Читайте також: Забирали камери і скручували руку оператору: “Схеми” відновили відео, через яке на журналістів напали представники “Укрексімбанку”.