Американський генерал пояснив, як США можуть відповісти на ядерний удар Путіна

21 вересня президент Росії Володимир Путін вчергове пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї. Стверджував, що його слова “це не блеф”.

Якщо Путін справді має намір застосувати ядерну зброю, для Росії такий його крок стане “нищівним прорахунком”, заявив колишній командувач військ Сполучених Штатів Америки у Європі генерал Бен Годжес в інтерв’ю НВ.

Він нагадав, що президент США Джо Байден “досить ясно дав зрозуміти” про руйнівні для Росії наслідки у разі використання нею ядерної зброї, оскільки США “відповідатимуть на цей акт агресії”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони оцінили ризик ядерного удару з боку РФ

“Звичайно, він (Байден. Gazeta.ua) зараз не називатиме якою буде ця відповідь. Дуже важливо зберігати невизначеність і, відповідно, гнучкість у наших реакціях. Але відповідь без сумніву буде. Вона може бути ядерною, не ядерною, повітряні удари крилатими ракетами чи комбінацією всіх цих речей. Кожен із цих варіантів дуже поганий для Росії”, наголосив Ходжес.

Також припустив, що відповідь Заходу на застосування ядерної зброї проти України “буде пропорційною залежно від того, що Росія має намір робити далі”.

“Але я тут не для того, щоб спекулювати можливостями. Проте ваші читачі можуть бути впевнені, що відповідь точно буде. Є різні опції, і президент вибиратиме з цих опцій або їх комбінації, якщо Росія зважиться допустити такий нищівний для неї прорахунок”, переконаний генерал.

17 вересня Джо Байден застеріг Володимира Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для диктатора і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

У Кремлі відреагували на попередження Байдена щодо ядерної зброї порадили “читати доктрину”.

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.