Злочинці мають бути покарані – Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру й нагадав про злочини Росії

Світ має зробити все для недопущення таких трагедій і злочинів проти людяності, які скоїли 81 рік тому в Бабиному Яру в Києві.

Нині ж бачимо, що такі злочини, на жаль, стаються на українській землі. Про це під час вшанування пам’яті жертв нацистських загарбників у Бабиному Яру сказав президент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба президента.

У 81-ші роковини трагедії Бабиного Яру він ушанував пам’ять усіх жертв масових розстрілів мирного населення нацистами в окупованому Києві в роки Другої світової війни.

“Будь-які антигуманні режими становлять загрозу для всього людства. Злочинці, які спричиняють такі трагедії, обов’язково мають бути покарані. Щоб у диктаторів і тиранів не було бажання повторювати щось подібне в майбутньому”, зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Я шокований” Зеленський зробив відверту заяву про Ізраїль

Глава держави поклав квіти до пам’ятника жертвам трагедії на території Національного історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”. Президент також ушанував пам’ять євреїв, розстріляних нацистами в Бабиному Яру, встановивши лампадку біля меморіального знака “Менора”.

Кошики квітів від глави держави поклали до пам’ятників українській письменниці Олені Телізі й страченим нацистами ромам.

Володимир Зеленський оглянув інсталяцію “Чорний куб”, присвячену 81-м роковинам трагедії Бабиного Яру. Всередині куба встановлено макет Бабиного Яру, на якому відбувається візуальна проєкція. Там також озвучують уривки творів українських письменників, присвячених трагедії, а на мультимедійних екранах демонструють зображення, що символізують трагічні події Бабиного Яру.

2930 вересня в Україні вшановують пам’ять жертв масових розстрілів гітлерівцями в Києві в Бабиному Яру 1941 року.

Ті, хто влаштовував геноцид у Бабиному Яру під час Другої світової війни, однакові з тими, хто влаштовує геноцид українців зараз. Дорога таким злочинцям лише до міжнародного трибуналу. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Російські нацисти вдарили 1 березня по Київській телевежі й Бабиному Яру.