Відбувся новий обмін полоненими: Україна повернула 4 морпіхів та 2 цивільних

Визволені з полону

Повномасштабна війна росії проти України

Цивільні передавали інформацію ЗСУ про пересування ворожої техніки

Україна визволила шістьох українців із російського полону. Про це у Telegram написав голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

“Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей – чотирьох морпіхів та двох цивільних. Офіцери – Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати – Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні – Андруша Вікторія та Майборода Яна”, – написав він.

Єрмак зауважив, що у кожного з них своя історія.

“Наприклад, Андрушу Вікторію 27 березня російські солдати забрали з дому, бо в телефоні дівчини знайшли дані про ворожу техніку, які вона передавала ЗСУ. Згодом її відвезли до рф і утримували в Курському СІЗО. Майборода Яна опинилася в полоні через те, що у її телефоні зайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони. Військові брали участь у боях за Маріуполь”, – підсумував голова ОП.

Як повідомляв 5.UA, Україна повернула частину захисників Маріуполя з російського полону. Серед них, зокрема “Редис”, “Калина” та “Волина”.

Нагадаємо, російські загарбники записали перше відео з Катериною “Пташкою” Поліщук, яка перебуває в полоні окупантів. 

У полон захисники “Азовсталі” потрапили після того, як у травні покинули територію заводу. За інформацією президента Володимира Зеленського, в руках рашистів понад 2,5 тисячі бійців із Маріуполя.

Нагадаємо, місяць тому голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що захисники Маріуполя живі, а розвідка постійно працює над їхнім визволенням.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.