Кадиров розродився новим фейком про війну в Україні

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 29 вересня.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила в четвер уранці пресслужба ЦПД у Telegram.

“Дії Вашингтона підштовхують ситуацію до зіткнення найбільших ядерних держав, а Західні країни, вочевидь, перевіряють Росію на міцність. Однак американські політики помиляються, якщо вважають, що РФ не готова захищати Крим чи території, які можуть увійти до її складу”, заявив російський посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії поширюють брехні про “конфлікт” Залужного та Зеленського

Тим часом глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров повідомив, що Енергодар на Запоріжжі наражається на “практично безперервні атаки з боку націоналістів, які б’ють по інфраструктурі, приватних домоволодіннях, соціально значимих об’єктах і навіть об’єктах підвищеної небезпеки, як-от Запорізька АЕС”. Це фейк, попереджають в РНБО.

Дезінформацію ширить також кримський колаборант Володимир Константинов. Він заявив, що статус Азовського моря зміниться внаслідок входження до складу Росії нових територій.

“Воно стане суто внутрішнім морем РФ: це серйозне стратегічне рішення, це й безпека, і торгові шляхи, і курортна сфера”, заявив колаборант.

26 серпня Служба безпеки України повідомила, що Кадирову оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу. Про підозру також повідомили двом його найближчим поплічникам.

СБУ повідомила про підозру секретарю Ради безпеки Чеченської республіки Апті Алаудінову. Ідентифікувала кадировця, який катував підлітка в Бучанському районі Київської області. Воєнного злочинця звати Бісаєв Анзор Саладієвич, він приятель Кадирова.

Кадиров дурить підписників про “перемоги” у війні проти України. Він регулярно публікував відео про “подвиги” своїх бойовиків у ТікТок.