Мобілізація на рф: як тікають чоловіки та підривають себе разом із поліцейськими – сюжет (Відео)

Мобілізація

Повномасштабна війна росії проти України

Сліпі, глухі, німі – воювати підуть усі

З пластиною в голові чи міжхребцевими грижами – російська армія забирає всіх, хто бодай самостійно ходить. У соцмережах з’являються нові відео з казарм, де видно, в яких злиднях тримають “частково мобілізованих” “другої армії” світу. У Дагестані не вщухають протести: батько підірвав себе разом із поліціянтом, щоб сина не забрали на війну. Тим часом у Казахстані новоприбулих росіян запитують “Чий Крим?” Передбачувано, майже ніхто не знає правильну відповідь. 

Сліпі, глухі, німі – воювати підуть усі! Казарми на росії тріщать від напливу мобілізованих призовників. Тут усі, хто не встиг сховатися за дідовою шинеллю, зламати собі ключицю чи дременути на грузинський кордон. Від масової могилізації росіян не рятують навіть проблеми зі здоров’ям. Ті, хто не дочувають, вочевидь, підуть у розвідку, а незрячі стануть снайперами. російська армія із мертвого зробить вояку, якщо ти не Кобзон або Юра Шатунов. “Дєди ваєвалі” і внуки воюють у тому, що лишилося від дідів. “Другу армію” світу вдягають і споряджають у форму мало не часів Другої світової війни.

Ті ж, хто не хоче розкладатися в українських чорноземах, влаштовують щось схоже на протест, проте виходить хоровод. Істинний спротив поки що чинять дагестанські матері й батьки. У Дагестані один із чоловіків навіть підірвав себе разом із поліціянтом, бо той хотів мобілізувати його сина. Заметушилися і батьки курсантів-першокурсників у санкт-петербурзі. Вихованців військово-морської академії імені кузнєцова попередили: відправлять на війну в Україну.

Після місяця навчань у ВИШі курсантів виселили з казарми. Приміщення передали під потреби мобілізації, а студентів загнали в будівлю без ремонту та вікон. Щоб не спілкувалися з батьками та не тікали зі служби, їх цілодобово охороняють. Жодних пояснень від керівництва академії родичі курсантів так і не дочекалися. Тоді на допомогу приходять обереги від армії. Такі амулети російським чоловікам щедро пропонує інтернет. Проте найнадійніший спосіб відкосити від армії – травмотерапія за допомоги друга. Якщо ж ходити в гіпсі не хочеться, а на протести виходити страшно, можна гордо й патріотично втекти до сусідніх держав. Проте й там росіянам не раді: то за поліграф посадять, то іспит із геополітики влаштують.

Утім “незручні” запитання російських лібералів і “мизамирів” від масової втечі не спиняють. На кордоні з Казахстаном так звані російські туристи вже облаштовують юрти з палиць і скотчу та звикають до кочового способу життя. Єдине, що залишається, коли твоє бажання дременути від могилізації таке ж тверде, як і каша в російській армії.

Зараз тікають – згодом повернуться, переконаний глава липової держдуми в’ячеслав володін. Тим часом пропонує забирати автомобілі, кинуті втікачами на кордоні, та віддавати їх сім’ям російських військових. Заодно Кремль на виробництві гробових “Лад” зекономить. Поки ж росіяни самі дають драпака, США, Болгарія, Польща та Естонія закликають своїх громадян негайно покинути територію московії та відмовитись від поїздок до росії. У Варшаві пояснили: через значне скорочення персоналу польської дипмісії, надавати консульську допомогу польським громадянам у росії тепер складніше. Тож у разі погіршення безпекової ситуації евакуація може виявитися неможливою.

Христина Катарина, “5 канал”

Читайте також: Україна захопила російської військової техніки більше, ніж отримала від партнерів – вражаючі цифри

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.