“Відповідь, на яку не розраховували”: Данилов пояснив наслідки для Білорусі, якщо вона вступить у війну

Якщо Білорусь піддасться на тиск Росії та вступить у війну в Україні на боці агресора, вона отримає відповідь, на яку навіть не розраховувала у своїх найпохмуріших прогнозах.

Втім, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд чи прийме таке рішення, розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов в інтерв’ю “Настоящему времени”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розповів про мобілізацію в Білорусі

Данилов зазначив, що Україні прекрасно відомо про те, що президент РФ Володимир Путін систематично тисне на Лукашенка, щоб той вступив у війну. Зокрема, цьому була присвячена Остання зустріч двох диктаторів в Сочі.

“Але якщо з боку Білорусі будуть йти війська, як це було 24 лютого, вони отримають відповідь, на яку не розраховували” – запевнив глава РНБО.

У Міністерстві оборони України нагадують, що у Білорусі вже півроку тривають військові навчання. Їх армія знаходиться в стадії бойової готовності. Тому виключати будь гидоти з того боку не слід.

Також Білорусь може готуватися до прийому військових ешелонів з території Російської Федерації. Гарячково готується залізниця, вагонно-локомотивний склад і інфраструктура, судячи з масштабів, прийняти передбачається величезна кількість поїздів з російськими військами.