Пентагон: США не мають ніякого відношення до витоків з “Північних потоків” Росії

Сполучені Штати Америки не мають ніякого відношення до інцидентів з витоком газу з російських газопроводів “Північний потік-1” та “Північний потік-2”. Також в США вважають, що поки не варто заявляти про саботаж.

Про непричетність США заявив увечері 28 вересня високопоставлений американський військовий чиновник, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

“Ми абсолютно не причетні” – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія могла підірвати “Північні потоки” підводним дроном The Times

При цьому в США, попри занепокоєння союзників про те, що пошкодження обох газопроводів – результат терактів, вважають, що робити висновки про саботаж занадто рано до тих пір, поки розслідування інциденту повністю не завершено.

26 вересня стало відомо про падіння тиску на одній з ниток газопроводу “Північний потік-2”. Розгерметизація сталася у водах Данії. На момент аварії в газопроводі залишалося 300 млн м³ газу.

За даними ЗМІ, Сполучені Штати Америки кілька тижнів тому попередили уряд Німеччини про можливі атаки на газопроводи в Балтійському морі. Відповідною інформацією з офіційним Берліном поділилися джерела ЦРУ. А тепер, згідно з даними німецьких спецслужб, обидва газопроводи можуть стати абсолютно непридатними до використання.