“Піар-ефект буде не той”: у кремлі вирішили відкласти анексію окупованих територій України – ЗМІ

кремль

Повномасштабна війна росії проти України

Імовірно, росія хоче залишити простір для маневру

росія вирішила не поспішати з “приєднанням” тимчасово окупованих українських територій, щоб не злити росіян. Про це пишуть росЗМІ з посиланням на близькі до Кремля джерела, повідомляє “НВ”.

Мовляв, російська держдума планувала терміновий розгляд “законопроєктів про анексію”, але речниця радфеду валентина матвієнко оголосила, що позачергового засідання не буде, а спікер держдуми в’ячеслав володін – що засідання збереться 3 і 4 жовтня.

Як стверджують джерела, у Кремлі вирішили “не квапитись”, бо “піар-ефект від цього буде майже нульовий” через мобілізацію. Вони заявили, що “все й так “приєднають”, тільки без поспіху”. Як пише джерело, країна-агресор розуміє: попри потуги роспропагандистів, росіян не вдалося переконати, що “ці території в принципі потрібні росії”.

Один зі співрозмовників ЗМІ припустив, що зволікання пов’язане з бажанням Кремль “залишити зазор” для перемовин щодо України із Заходом. А російський режим вважає “прийнятним” сценарій, за якого Херсонську і Запорізьку області “визнають” “державами, на території яких стоять російські війська”.

За інформацією джерел видання, російські партії, зокрема “єдіная росія”, вже готуються відкривати відділення на територіях, які агресор намагається анексувати. У Кремлі не виключають відставку ватажків “Л/ДНР”, маріонеток Леоніда Пасічника і Дениса Пушиліна – їх можуть зробити сенаторами, а “посади” віддати російським чиновникам.

Як пишуть ЗМІ, головною проблемою для Кремля є невдоволені мобілізацією росіяни. У Москві сподіваються “збити невдоволення” за допомогою пропаганди, “публічних розглядів” щодо незаконно призваних та “покарання військкомів”.

Одне з джерел видання стверджує, що кремль, імовірно, поки передумав закривати кордони для потенційного гарматного м’яса: “Недооцінили потік (утікачів – ред.). Наразі закрити кордони дуже складно… На найпопулярніших КПП черги. Якщо закрити кордон, знадобляться тисячі силовиків: розчаровані люди можуть спробувати прорив. А стільки зайвих силовиків наразі немає”.

Нагадаємо, 27 вересня, рф завершила “референдуми” на окупованих територіях України – й оголосила “результати”. Жодні “референдуми” росіян нічого не змінять для Києва, заявив Зеленський. Також стало відомо, що Україна скликала Радбез ООН.

Читайте також: Тонкий натяк рашистам: Зеленський призначив начальницю військової адміністрації в Херсоні

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.