Василеві Пелешу росіяни відрізали руку

17 вересня 27-річний Василь ПЕЛЕШ зі Старого Самбора на Львівщині отримав поранення в голову біля Костянтинівки на Донеччині. За два дні помер у лікарні. Він воював із 2014 року.

 Коли почалася Революція гідності, Василь одразу поїхав до Києва. Став активним учасником спротиву. Там його поранили. Щоб рідні не переживали, нічого їм не сказав. Коли сепаратисти почали захоплювати міста на сході, Василь зібрав речі й відправився туди. Ніхто спершу не знав, де він. Пізніше телефоном розповів, що пішов в “Айдар” і воює на Луганщині, говорить товариш Ігор Вовченко, 29 років.

26 серпня 2014-го під час обстрілу добровольчого батальйону “Айдар” Василь отримав поранення в ногу. Потрапив у полон. Коли росіяни побачили на його плечі витатуюваний тризуб, відрізали праву руку пилкою.

 Василь розповідав, що був притомний. Бачив, як йому відпилювали руку. Хоч було боляче, кричав: “Слава Україні”, каже Ігор.

За місяць Пелеша вдалося визволити з полону. Після лікування йому встановили протез із зображенням герба.

 Василь їздив за кордон і там розповідав про звірства, які росіяни чинили на території України, додає Вовченко. А коли почалася повномасштабна війна, знову відправився на фронт. Казав, готовий на все, аби випхати цих покидьків з України.