Планували одну: Німеччина надасть Україні чотири системи ППО IRIS-T – заява

IRIS-T SLM

Повномасштабна війна росії проти України

Німеччина приготувала до передачі ЗСУ мостові системи й великовантажні причепи

Німеччина планувала передати Україні одну систему ППО IRIS-T, але передасть аж чотири. Про це повідомили в німецькому уряді.

У списку військової допомоги, яка значиться як така, що надається або запланована, станом на 28 вересня зазначені такі зміни: “4 зенітно-ракетні комплекси IRIS-T (зараз є бюджет ще на три системи)”.

Сьогодні відомо, що Німеччина приготувала до передачі ЗСУ 10 мостових систем, три середні мостові системи, 90 великовантажних причепів.

Довідка. IRIS-T SLM – розроблений Diehl Defence наземний ЗРК на шасі MAN SX 45 (8 x 8) з модифікованими керованими ракетами малої дальності IRIS-T з інфрачервоною головкою самонаведення, оснащений потужним двигуном. Дальність стрільби з вертикальної пускової установки – до 40 км, ураження – 20 км. Може вражати літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, безпілотники, протирадіолокаційні ракети та бомби.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, поставка системи ППО IRIS-T з Німеччини до Україні очікується вже цієї осені.

Ще в червні в Німеччині заявили, що на те, аби передати Україні нові системи ППО, підуть місяці, тобто теоретично – не раніше осені. Про те вже за місяць міністерка закордонних справ Німеччини повідомила, що система ППО “Айріс Ті” буде готова до відправлення в Україну наприкінці літа.

А станом на кінець серпня мова йшла про термін поставки “вже найближчими тижнями”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.