Щоб на фронті було тепло: як волонтери виготовляють окопні свічки, буржуйки та теплі устілки для ЗСУ – сюжет (Відео)

Буржуйки для ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Усього планують виготовити тисячу таких свічок

Забезпечити теплом Збройні сили України. Таку ініціативу запустила Всеукраїнська громадська організація “Солідарна молодь” у межах проєкту “ТУТ.LINE” – Територія української турботи. Волонтери виготовляють окопні свічки, теплі устілки і навіть буржуйки.

У приміщенні робота кипить. Тут роблять буржуйки, теплі устілки та окопні свічки для наших захисників та захисниць на передову.

“Я думаю, це для України прецедент, оскільки Територія української турботи проєкт “Солідарної молодості”, який несе в собі не просто допомогу армії, а показати, що молодь наскільки небайдужа, що окрім того, що вона донейтить, але історія в тому, що молодь хоче себе відчувати більш дотичною до допомоги”, – повідомила голова ВГО “Солідарна молодь” Дінара Габібуллаєва.

Уже декілька днів волонтери тут працюють щодня зранку і до пізнього вечора. У приміщенні є три зони, кожна з яких відповідальна за свій продукт на передову. Наприклад, за першим столом роблять 500 пар устілок.

“Технологія у тому, що саме ось це матеріал він дуже сильно зігріває, тобто він зберігає саме тепло і таким чином віддає його пізніше і таким чином у закритому взутті, особливо у військових воно таке цупке, воно зберігає тепло конкретно в середині взуття”, – зауважив активіст ВГО “Солідарна молодь” Данило Беліченко.

На наступних столах виготовляють окопні свічки. До цієї праці долучаються не лише активісти з “Солідарної молоді”, а й школярі. Підтримати Збройні Сили в такий спосіб прийшла 13-річна Оля.

“Мене покликав тато, йому розповіла Дінара, що тут проходить така благодійність, що можна робити свічки, тому я прийшла з татом, щоб теж допомогти. Скручую картон і в залізні банки його кладу. У маленьких багато енергії і маленьких теж треба вчити, що треба допомагати своїм”, – зауважила школярка Ольга.

Усього планують виготовити тисячу таких свічок. Та найнеобхідніше – це буржуйки. Бо ж перші холоди вже є, а захисникам та захисницям на фронті має бути тепло. І хоч спочатку ніхто не знав, як це робиться, та після невеликих тренінгів болгарки потрапили й до рук дівчат.

“Ми спочатку беремо бочку, вирізаємо болгаркою по кругу, потім обварюємо бочку, всередину вставляємо конструкцію для того, щоб було більше тепловіддачі цієї буржуйки, потім усе це заварюється, дверки так само вирізаю самою болгаркою, потім хлопці приварюють, потім труба і ще ножка, і так виходить готова буржуйка”, – пояснила голова осередку ВГО “Солідарна молодь” у Києві Валерія Коровкіна.

І таких буржуйок зроблять 100 штук. Більшість із них поїде на фронт, однак забезпечать теплом й тих українців, хто пережив окупацію.

“Бо більшого обсягу буржуйки нею можна протопити більшу, і вони вже будуть розташовані на об’єктах цивільної інфраструктури, там де на сході немає світла, немає тепла, немає газу. Разом із Старлінками, разом з необхідними генераторами, там буде присутня буржуйка”, – підсумував лідер “Європейської солідарності”, президент України 2014-2019) Петро Порошенко.

Долучитися до волонтерської роботи може кожен охочий. Для цього варто лише написати у соціальних мережах громадській організації “Солідарна молодь”. Бо так нашим захисникам та захисницям, а також цивільним, усе необхідне надійде швидше.

Софія Норенко, Олексій Тищенко, “5 канал”

Читайте також: “Можна і погрітися, і приготувати чайок чи супчик”, як сім’я з Київщини виготовляє окопні свічки – сюжет 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.