Українці не допустять нових геноцидів – Резніков

Українці вже ніколи не здадуться, каже міністр оборони Олексій Резніков.

Перемога України допоможе забезпечити безпеку Заходу в майбутньому. Тому потрібно допомагати Україні зброєю, сказав він на форумі Центру аналізу європейської політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков прокоментував “референдуми” й показав “атестат”, який окупанти планували видавати дітям в Ізюмі

У лютому багато “поважних лідерів” вважали, що Київ впаде за три дні, а вся Україна за кілька тижнів. Резніков наголосив, що війна триває вже понад 200 днів, зокрема завдяки західній зброї.

“Українці більше ніколи не здадуться. Ми засвоїли урок. Ми не допустимо нових Голодоморів та штучних геноцидів. Ми ніколи не допустимо чергового раунду репресій проти найкращих умів нашої нації”, сказав міністр.

Ця війна є ще битвою за основні цінності вільного світу.

“Якщо ми впадемо, кожна держава, яка прагне досягти своїх цілей за допомогою актів агресії, святкуватиме перемогу Росії. Вони не роблять із цього таємниці”, сказав Резніков.

Він наголосив, що ООН, ОБСЄ та інші міжнародні інститути зазнали поразки.

“Європа, Америка та всі, хто хоче жити у світі, заснованому на верховенстві закону, у світі, де поважаються права та свободи людини і де немає місця терору, геноциду, мають зараз підтримати Україну”, заявив Резніков.

23 вересня так звані референдуми про приєднання до складу Російської Федерації розпочалися на чотирьох захоплених територіях України.

21 вересня президент Росії Володимир Путін сказав, що його країна “підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини і Запорізької області” щодо проведення так званих референдумів.